KAJ WALTHER – HELTEN FRA TISVILDELEJE – FEJRES MED NY BOG OG RECEPTION I TISVILDE

Af Poul Arnedal


I år er det 20 år siden Kaj Walther døde 85 år gammel. Helt fra sin pure ungdom og frem til sin død var livredderen, maleren, grønlandsfareren og modstandsmanden Kaj Walter en institution i Tisvilde. Han var kendt og beundret af alle. Nu har forfatteren Kiti Weil skrevet en rigt illustreret bog om hans liv.
Kiti Weil er selv kommet i Tisvildeleje siden hun var et lille barn og har bl.a. lært at svømme af Kaj Walther. I dag bor hun om sommeren i Tibirke Bakker.
”Han var en smuk mand, som alle beundrede og kendte. Men med de nye generationer er der stadig flere, som aldrig har hørt om Kaj Walther, derfor besluttede jeg mig for at skrive en bog om ham. Han må nemlig ikke gå i glemmebogen,” siger Kiti Weil.
I sin bog fortæller hun om den forældreløse Odensedreng, der kom til Tisvilde som 20-årig og blev livredder. Her blev han boende resten af sit liv og modtog bl.a. flere hædersbevisninger for sin redningsaktion, da han under en kraftig storm som 25-årig ene mand redde en far og søn fra deres kæntrede skib i bølgerne ud for kysten ved Vejby Strand.
Han var beundret af alle – ikke mindst kvinderne og blev en anerkendt kunstmaler, der bl.a. blev økonomisk støttet af enken efter stifteren af Ny Carlsbergfondet og ejeren af Carlsberg-bryggeriet, som havde sin sommerresidens Ved Stranden i Tisvildeleje.
Der er reception for udgivelsen af bogen torsdag den 15. juli kl. 17-19 på Galleri Det er Kunsten i Hovedgaden 65F, Tisvildeleje.
Udover at der vil blive budt på et glas vin, kan man også købe bogen og få den signeret af forfatteren. Kaj Walthers datter, Charlotte Walther, vil også være til stede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: